Reseptit
Borssikeitto
Borssikeitto tuo ripauksen venäläistä ruokakulttuuria omaan ruokapöytääsi. Nokare smetanaa annoksen päällä on keiton kruunu.
1 h 50 minIso kattila, 6-8 hlölle
Ainekset
- 150 gporkkanaa
- 500 gpunajuurta
- 75 gjuuriselleriä
- 700 gkaalia
- 2sipulia
- 3valkosipulin kynttä
- 2 rklvoita
- 3 rkltomaattipyreetä
- 2 lkasvislientä
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 2laakerinlehteä
- 10kokonaista mustapippuria
- 2 tlsuolaa
- Pinnalle
- 2 prksmetanaa
Valmistus
- Kuori porkkanat, punajuuret ja juuriselleri. Raasta raastimen karkealla terällä. Irrota kaalista huonot lehdet ja kanta, leikkaa suikaleiksi. Kuori sipulit ja viipaloi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Sulata voi vähintään 3 litran kattilassa ja lisää sekaan tomaattipyree. Kuullota kasvissuikaleita kattilassa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
- Lisää sekaan kasvisliemi, valkoviinietikka, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua kannen alla keskiteholla noin tunti. Mausta suolalla.
- Vinkki: Pyöräytä lusikalla keittoannoksen päälle nokare smetanaa.
Katso myös
Tuhti linssikeitto sopii vegaaneille ja sekasyöjille.Myskikurpitsakeitto on pehmeän makea Halloween-herkku.Porkkanakeitto on raikas ilmestys.Maissikeitto valmistuu arkena suhteellisen helposti.Mehevä avocadokeitto on helppo tehdä itse.Maistuva ja halpa sipulikeitto on helppo valmistaa.