Reseptit
Uunilohi
Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään. Lohen paistuessa uunissa, perunat tai riisi kiehuvat kattilalla - tai valmistat raikkaan salaatin.
45 minUunivuoka, 4-5 annosta
Ainekset
- 800 glohifilee
- ½ tlsitruunapippuria
- ½ tlsuolaa
- 2 ½ dlkermaa, ruokakermaa, soija- tai kaurakermaa
- Pinnalle
- Sitruunaa
Valmistus
- Huuhdo lohifilee kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla, poista ruodot halutessasi. Laita nahka alaspäin uunivuokaan.
- Ripottele kalan fileen pinnalle sitruunapippuria ja suolaa. Kaada kerma uunivuokaan.
- Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 35-40 min.
- Purista sitruunamehua kypsän kalan pinnalle.
- Tarjoa uunilohi riisin, perunoiden ja/tai raikkaan salaatin kera.
- Vinkki: Jos haluat maidottoman ja laktoosittoman aterian, käytä kaura- tai soijakermaa.
Katso myös
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku.Suklaakakku on Suosikkikakku!Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!