Reseptit
Pinaattiletut
Pinaattiletut on rautaisen herkullinen välipala. Tarjoa perinteisesti puolukkahillon kanssa - maistuu myös ripauksella sokeria ryyditettynä!
1 h 15 min8 isoa lettua, 30 pientä lettua
Ainekset
- 3kananmunaa
- 6 dlmaitoa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1-2 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- ¼ dljuoksevaa margariinia tai öljyä
- 75 gtuoretta tai pakaste pinaattia
- Paistamiseen
- Voita tai öljyä
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa. Lisää taikinaan maito, vehnäjauhot, suola, rasva ja pinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se ensin. Vatkaa tasaiseksi.
- Anna turvota 30 min.
- Kuumenna lettupannu tai iso paistinpannu ja levitä pannulle rasva. Kaada taikinaa pannulle ja käännä, kun toinen puoli saanut kauniin paistopinnan.
Katso myös
Munavoi on perinteinen karjalanpiirakan päällinen.Perunarieskat on mainio tapa hyödyntää edellisen päivän perunamuusi.Riisipuuro maistuu erityisesti jouluna - mutta myös rauhallisina viikonloppuaamuina!Munakas syntyy kädenkäänteessä.Vihreä smoothie on terveyspommi.Uunimunakas valmistuu ripeässä puolessa tunnissa.