Reseptit
Pannacotta
Pannacotta on helppo jälkkäri, joka valmistuu lähes itsekseen yön yli.
4 h 15 min5 hlölle
Ainekset
- 2liivatelehteä
- 5 dlkuohukermaa
- ½ dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- tuoretta vadelmia
- tuoretta minttua
Valmistus
- Pistä liivatelehdet kylmään veteen ohjeen mukaan.
- Mittaa kattilaan puolet kermasta, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Nosta liedeltä.
- Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Liuota kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Kaada sekaan loppu kerma.
- Jaa seos esim. laseihin tai jälkiruokakulhoihin.
- Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli. Koristele haluamillasi hedelmillä tai marjoilla.
Katso myös
Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Kinuskikastike valmistuu omassa keittiössä helposti.Suklaamousse on todella helppo, mutta maukas jälkkäri.Raparperikiisseli toimii jälkiruokana tai välipalana.Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.