Reseptit
Juustokakku
Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko. Perinteinen resepti saa uutta makua helposti, kun valitset täytteeksi marjoja tai hedelmiä oman makusi mukaan!
4 hIrtopohjavuoka, n. 12 annosta
Ainekset
- Pohja
- 175 gkkaurakeksejä, käytä halutessasi gluteenittomia
- 75 gvoita tai margariinia
- Täyte
- 6liivatetta
- 400 gmansikoita (pakaste tai tuore)
- 400 gmaustamatonta tai vanilja tuorejuustoa
- 1 prkcrème fraîchea
- 2 dlvispikermaa
- 2 rkllimemehua
- ¾dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
Valmistus
- Hienonna keksit. Sulata voi, sekoita keksimurujen kanssa.
- Levitä keksiseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet pehmenemään astiaan, jossa on runsaasti kylmää vettä.
- Keitä mansikoita ja 1/2 dl sokeria kattilassa 10 min. Mausta vaniljasokerilla. Soseuta sauvasekoittimella. Sulata 3 liivatetta joukkoon.
- Vaahdota tuorejuusto, crème fraîche, kerma ja 1/4 dl sokeria kulhossa. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, sulata siihen 3 liivatetta. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, sekoita samalla.
- Kaada puolet tuorejuustoseoksesta vuokaan. Valuta päälle mansikkasosetta. Lisää loppu tuorejuustoseos ja hiukan mansikkasosetta. Levitä tasaiseksi. Kaada loppu mansikkasose pinnalle.
- Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Katso myös
Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas.Piimäkakku - muistoja mummolasta!Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!