Reseptit
Sipulipiiras
Sipulipiiras on tuhti välipala. Nauti pikkuateriana salaatin kera tai ota take away -evääksi luontoretkelle.
55 minPiirakkavuoka, 5-8 hlölle
Ainekset
- 100 gvoita
- 1 dljuustoraastetta
- ½ dlkevytmaitoa
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 7sipulia
- 2 rklöljyä
- ½ dlvalkoviinietikkaa
- ½ tlmustapippuria
- ¾ tlsuolaa
- 2 dljuustoraastetta
- 3kananmunaa
- 2 dlruokakermaa
Valmistus
- Ota voi huoneenlämpöön. Sekoita pehmeä voi, juustoraaste, maito ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä. Lisää etikka ja mausteet. Hauduta muutama minutti.
- Levitä seos vuokaan. Lisää juustoraaste. Kaada päälle muna-kermaseos.
- Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla paistotasolla 25 - 30 min.
Katso myös
Purjo-pekonipiiras sopii pikkuateriaksi tai iltapalaksi.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.