Reseptit
Kauraleipä
Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä. Rapsakkakuorinen leipä maistuu uunituorena voin kera vallan herkulliselta.
1 hUunipelti
Ainekset
- 5 dlhiivaleipäjauhoja
- 2 dlkaurahiutaleita
- 1 psskuivahiivaa
- 1 tlsuolaa
- 1muna
- 3 dlvettä
- Voiteluun:
- 0,5 dlvettä
- 1 rklsiirappia
Valmistus
- Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, kuivahiiva ja suola keskenään.
- Riko joukkoon muna ja lisää 3 dl kädenlämpöiseksi jäähdytettyä vettä. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla puolituntia.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja taputtele yhdeksi pyöreäksi leiväksi tai pienemmiksi leipäsiksi. Kohota puolisen tuntia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Voitele kuumat leivät vesi-siirappiseoksella ja paista vielä viitisen minuuttia. Anna jäähtyä ilman liinaa, niin saat rapean kuoren.
Katso myös
Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.