Reseptit
Suklaakakku
Suklaakakku on Suosikkikakku! Mehevässä kakussa on suklaata sekä täytteessä että kuorrutteessa, nam!
1 hIrtopohjavuoka, 12 palaa
Ainekset
- Kakkupohja
- 200 gmargariinia
- 200 gtaloussuklaata
- 2 dlsokeria
- 4 kplkananmunaa
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 4 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- margariinia
- korppujauhoja
- Kuorrutus
- 150 gtaloussuklaata
- 1 dlkermaa
- 1 rklmargariinia
Valmistus
- Valmista kakkupohja: Sulata margariini kattilassa. Paloittele joukkoon taloussuklaa. Sekoittele pienellä lämpötilalla, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne kevyesti nostellen taikinaan.
- Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Valmista kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä. Lisää paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.
- Vinkki: Koristele suklaakakku mantelilastuilla tai marjoilla!
Katso myös
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Mansikkarahkakakku on kesän raikkain kakku!Jos rakastat Kinder-suklaamunia ja kakkuja, Kinderkakku on suosikkisi!Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.