Reseptit
Fetapiirakka
Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään. Nauti salaatin kera pääruokana tai maista iltapalana.
55 minPiirakkavuoka, 5-6 hlölle
Ainekset
- Pohja:
- ½ tlsuolaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 75 gkylmää voita
- 1 ½ dlmaitoa
- Täyte:
- 150 gfetajuustoa
- tuoretta basilikaa
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 50 gvihreitä kivettömiä oliiveja
- 200 gkermaviiliä
- 1kananmuna
- ripaus mustapippurirouhetta
- 150 gemmental-mozzarellaraastetta
Valmistus
- Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi niin, että taikinasta tulee murumainen. Lisää maito ja vaivaa taikinaa hetki.
- Levitä taikina n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuokaan.
- Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, basilika, halkaistut kirsikkatomaatit ja oliivit.
- Sekoita kananmuna, kermaviili ja mustapippurirouhe kulhossa keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuutin ajan kauniin kullanruskeaksi.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.