Reseptit
Merimiespihvit
Syksy on pataruokien aikaa. Ota iisisti ja anna merimiespihvien kypsyä uunissa meheviksi kaikessa rauhassa.
2 h 30 minUunipata, 4-5 hlölle
Ainekset
- 500 gpaistia
- 2sipulia
- 1 kgperunoita
- 3 rklöljyä
- 2 tlsuolaa
- 10maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 4 dlvettä (pannun huuhdelientä)
- 3,33 dlolutta
Valmistus
- Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi. Ruskista lihaviipaleet molemmin puolin öljyssä. Siirrä viipaleet pois pannulta.
- Viipaloi kuoritut sipulit. Ruskista sipulit. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä ja ota liemi talteen.
- Lado ainekset pataan kerroksittain niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee viipaloidut perunat. Ripottele väliin suolaa, pippurit ja laakerinlehdet. Kaada pataan pannun huuhdeliemi ja olut.
- Hauduta kannen alla liedellä tai uunissa, kunnes liha ja perunat ovat kypsiä.
- 200 asteisessa uunissa kypsymisaika on noin 1 tunti 15 minuuttia, liedellä noin 1 tunti.
Katso myös
Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa.