Reseptit
Purjo-pekonipiiras
Purjo-pekonipiiras sopii pikkuateriaksi tai iltapalaksi. Mehevä piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
1 h 15 minPiirasvuoka, 5-8 hlölle
Ainekset
- Täyte
- 170 gamerikanpekonia
- 1purjo
- 1iso paprika
- 200 gcrème fraîchea
- 1valkosipulin kynsi
- 1 tlsinappia
- 1muna
- 2 dljuustoraastetta
- Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 100 gvoita
- ½ dljuustoraastetta
- 2 rklvettä
- Pinnalle
- ½ dljuustoraastetta
Valmistus
- Tee pohja näin: Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja taputtele uunivuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja 3 cm ylös reunoille. Esipaista pohjaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 12 min.
- Tee täyte näin: Hienonna pekoni. Paista paistinpannulla, kunnes se saa hiukan väriä. Siirrä pekoni pois pannulta, jätä rasva pannulle.
- Kuutioi paprika. Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Kuullota paprikaa ja purjoa pekonirasvassa pannulla.
- Kaada pekonit paprika-purjoseokseen. Nosta pannu pois levyltä. Lisää hiukan jäähtyneeseen seokseen kuorittu ja murskattu valkosipuli ja loput täytteet.
- Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle juustoraaste.
- Kypsennä 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25 min.
Katso myös
Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku.Sipulipiiras on tuhti välipala.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.