Reseptit
Lasagne
Lasagnen kotimaa on Italia, mutta kyllä se syntyy myös suomalaisessa kotikeittiössä. Buon appetito!
2 hUunivuoka
Ainekset
- 9lasagnelevyä
- Jauhelihakastike
- 400 gjauhelihaa
- 4sipulia
- 5valkosipulin kynttä
- rasvaa tai öljyä
- 2 tlktomaattimurskaa
- 1 dlvettä
- 2liha-juuresliemikuutiota
- 1 rklsokeria
- ¼ tlvalkopippuria
- Juustokastike
- 3 rklöljyä
- 3 rklvehnäjauhoja
- 6 dlmaitoa
- 150 gjuustoraastetta
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlvalkopippuria
- Vuoan voiteluun
- rasvaa tai öljyä
- Lasagnen pinnalle
- 1 dljuustoraastetta
Valmistus
- Hienonna sipulit. Paista jauheliha sekä hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa tai öljyssä.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
- Kuumenna rasva tai öljy kattilassa ja lisää siinä vehnäjauhot. Paista hetki. Lisää maito vähitellen, sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste sekä suola ja valkopippuri.
- Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
- Kun levyt on laitettu, paina lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
- Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa.Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Uunimakkara on pyhä toimitus.Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään.Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta.