Reseptit
Pätkiskakku
Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta. Minttusuklaan makuinen ja samettisen täyteläinen kakku on juhlien uusi suosikkikakku.
2 hPiirakkavuoka, 12 hlölle
Ainekset
- 3 dlsokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 3 rklkaakaojauhetta
- 5 dlvehnäjauhoja
- 150 gvoita
- 4pätkistä
- 2 dlmaustamatonta jogurttia
- 3kananmunaa
- Kuorrutus
- 170 gsuklaata
- 100 gvoita
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Sulata rasva ja lisää pätkikset sekaan. Sekoita niin kauan, että pätkikset ovat sulaneet.
- Lisää pätkis-rasvaseokseen jauhoseos ja jogurtti. Lisää lopuksi munat hyvin vatkaten. Kaada taikina reunalliseen piirakkavuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
- Tee kuorrutus näin: Sulata voi ja lisää suklaa. Lisää jäähtyneen kakun päälle.
- Vinkki: Lisää päälle suklaapaloja!
Katso myös
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen.Raikas sitruunapiirakka on kahvipöydän piristys.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.