Reseptit
Pääsiäiskakku
Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen. Koristele pääsiäismunilla tai karkeilla - vain mielikuvitus on rajana!
45 minUunipelti, 12 hlölle
Ainekset
- 4munaa
- 1 ½ dlsokeria
- 2 rklvehnäjauhoja
- 3 rklperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 100 gsuolatonta voita
- 1muna
- 1 rklappelsiinimarmeladia
- Kostutukseen
- 1appelsiinin mehu puristettuna
- ½ dlvettä
- 3 tlsokeria
- Kuorrurus
- 2 dltomusokeria
- 2 rklappelsiinista puristettua mehua
Valmistus
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauho, lisää vaahtoon varovasti käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa 6-8 min. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.
- Täyte: Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, lisää vatkattu muna ja appelsiinimarmeladi.
- Leikkaa paistettu levy kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja levitä puolet täytteestä pinnalle. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi niin, että paistopinta jää alle. Levitä kuorrutus kuumassa vedessä kastetulla veitsellä.
- Koristele värikkäillä karamelleilla tai pääsiäismunilla.
Katso myös
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Raikas sitruunapiirakka on kahvipöydän piristys.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.