Reseptit
Bataattiranskalaiset
Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa. Eikun hommiin ja nauttimaan!
40 minUunipelti, 4-6 annosta
Ainekset
- 3bataattia
- ½ tlmustapippuria
- 1 tlsuolaa
- 1 rklmaissitärkkelystä (esim. Maizena)
- 3 rklöljyä
Valmistus
- Kuori bataatit ja leikkaa tikuiksi, kuten ranskalaiset.
- Mittaa isoon pakastepussiin (tai kulhoon) mustapippuri, suola ja maissitärkkelys. Lisää bataattitikut, sulje ja ravistele. Lisää pussiin öljy ja ravista.
- Kaada bataattiranskikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteisessa uunissa. Paista 10 min, ota uunista ja kääntele. Jatka paistamista vielä n. 10 min, kunnes ranskalaiset ovat ruskistuneet vähän.
Katso myös
Guacamole arriba!Lehtikaalisipsit on vaihtoehto kaupasta ostetuille perunalastuille.Papuhampurilainen maistuu mehevältä.Papu-avokadosalaatti valmistuu lähes käden käänteessä.Tomaattisalsa maistuu niin hampurilaisen kuin tacojenkin täytteenä.Bruschetta on alun perin Italiasta kotoisin oleva alkuruoka.