Reseptit
Rahkapiirakka
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella. Maistuu erityisesti pääsiäisenä!
1 h 20 minUunipelti
Ainekset
- ½ palaahiivaa
- 3 dlmaitoa
- ½ tlsuolaa
- 1 ¼ dlsokeria
- 2 tlkardemummaa
- 1muna
- 8 dlvehnäjauhoja
- ¾ dlöljyä
- Täyte
- 2munaa
- 500 gmaitorahkaa
- 2 dlvispikermaa
- 1 ¼ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlsitruunamehua
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan vehnäjauhot ja öljy.
- Taputtele taikina uunipellille leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla 45 min.
- Valmista täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada rahkaseos taikinan päälle. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.
- Paista rahkapiirakkaa 200 asteisen uunin keskiosassa n. 20 min.
Katso myös
Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen.Raikas sitruunapiirakka on kahvipöydän piristys.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.