Reseptit
Pasha
Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle. Jos sinulla ei ole pasha-muottia, siivilä ajaa asian.
14 h7-8 hlölle
Ainekset
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 500 gmaitorahkaa laktoositon
- 2 dlkuohukermaa laktoositon
- 1kananmuna
- ½sitruunan mehu
- 2 tlvaniljasokeria
- ½ dlrusinoita
- ½ dlmantelirouhetta
- Koristelu
- hedelmiä
Valmistus
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan loput aineet.
- Kaada pashaseos valumaan ohuella kankaalla vuorattuun pasha-muottiin, siivilään tai kahvisuodattimeen. Aseta muotin alle astia, johon neste voi valua. Nosta pasha jääkaappiin tekeytymään.
- Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluastialle. Koristele mielesi mukaan hedelmillä.
Katso myös
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen.Raikas sitruunapiirakka on kahvipöydän piristys.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.