Reseptit
Sitruunapiirakka
Raikas sitruunapiirakka on kahvipöydän piristys.
50 min8 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 100 gvoita tai margariinia
- 1muna
- 1 ½ dlvenäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ dlsokeria
- 1 dlkaurahiutaleita
- Täyte
- 1 rklperunajauhoja
- 3munaa
- 1 ½sokeria
- 2 dlsitruunan mehua
- 2 dlkuohukermaa
Valmistus
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos taikinaan. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (n. ø 26-28 cm).
- Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää täyte taikinan päälle vuokaan.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Katso myös
Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.Pääsiäiskakku on pirteä kahvipöydän makea leivonnainen.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.