Reseptit
Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko maistuu - tai sitten ei. Onneksi makuasioista ei voi kiistellä - varsinkaan joulupöydässä.
3 hIso uunivuoka tai kaksi pientä
Ainekset
- 3 dlvettä
- 1 ½ dlpuuroriisiä
- 7 dlmaitoa
- 1 ½ kgporkkanoita
- 5 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 1 kplkananmuna
- ½ tlsuolaa
- 3 rkltummaa siirappia
- rouhittua valkopippuria
- Voiteluun:
- öljyä, voita tai margariinia
- Päälle:
- 3 rklkorppujauhoja
- 1 rklvoita
Valmistus
- Lisää kattilaan 3 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi. Katso ohje pakkauksesta. Sekoita, ettei pala pohjaan.
- Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta. Sekoita soseen joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon riisipuuro.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta halutessasi lusikalla ja ripottele päälle korppujauhot ja muutama voinokare.
- Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 2 h.
- Vinkki: voit valmistaa laatikon myös valmiista porkkanasoseesta!
Katso myös
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Bataattilaatikko valmistuu iisisti valmiista soseesta.Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni.Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Maksalaatikko on tuttu eines, jonka valmistus onnistuu kotonakin.