Reseptit
Graavilohi
Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa. Tarjoile itse graavattu kala perinteisesti ruisleivän, perunoiden tai blinien kanssa.
24 h4-5 hlölle
Ainekset
- 700 gkirjolohi- tai lohifileetä
- 3 rklsokeria
- 1 dlkarkeaa merisuolaa
- tilliä
- foliopaperia 3 kertaa fileen pituudelta
Valmistus
- Huuhtele ruodoton kala kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi talouspaperilla.
- Aseta kala foliolle mausteiden ja tillin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Hiero fileen lihapintaan sokeria ja suolaa sekä lisää halutessasi tilliä.
- Kääri folio tiukkaan pakettiin ja laita pakastepussiin, purista ilma pois ja sulje pussi.
- Laita kala jääkaappiin 12 tunniksi. Käännä filee toiselle kyljelleen ja jätä uudelleen 12 tunniksi. Suolautumisaika on yhteensä 24 tuntia.
- Ota graavattu filee jääkaapista, huuhtele kylmällä vedellä kaikki ylimääräinen suola pois ja pyyhi kuivaksi.
- Leikkaa terävällä veitsellä viistosti ohuita siivuja fileestä.
Katso myös
Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!Kirkas lohikeitto valmistuu tuoreesta tai pakastelohesta.Soijapohjainen teriyaki-kastike sopii hyvin kalan ja kanan marinadiksi.Kalakukko on tuunattu tässä ohjeessa nykyaikaan.Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.