Reseptit
Kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka on klassikko. Se on kahvipöydän ja illanistujaisten suolainen herkku. Maistuu lämpimänä tai kylmänä!
55-60 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 125 gvoita tai margariinia
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- voita, margariinia tai öljyä
- Täyte
- 150 gkinkkua
- 1punainen paprika
- 2pientä sipulia
- 1 prkcrème fraîchea
- 150 gjuustoraastetta
- 3kananmunaa
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi kinkku ja paprika, hienonna sipuli. Levitä taikinapohjalle. Sekoita kulhossa crème fraîche, juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.Nakkipiilo on lasten ja lastenmielisten paras herkku.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.