Reseptit
Kaurasämpylät
Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno! Nauti voin kanssa nautiskellen. Mutta varo, pellillinen hupenee yllättävän nopeasti.
50 minUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- ½ lvettä
- ½ dlhunajaa
- 50 ghiivaa
- 5 dlkaurahiutaleita
- 2 tlsuolaa
- 8 dlhiivaleipäjauhoja
- 50 göljyä
Valmistus
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hunaja ja liuota hiiva veteen. Lisää hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi.
- Lisää suola ja jauhot, alusta taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
- Pyöräytä sämpylöitä. Pistä leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota peitettynä vedottomassa paikassa.
- Paista 225 asteessa n. 10-12 min.
Katso myös
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.