Reseptit
Tiramisu
Tiramisu on klassinen italialainen jälkiruoka. Mamma mia, mikä herkkupala!
8 hVuoka
Ainekset
- 2 ½ dlespressoa
- 2 ½ rklmarsala-viiniä
- 2munaa
- 2 dlsokeria
- 500 gmascarpone-juustoa
- 200 gsavoiardi-keksejä
- Pinnalle:
- ¼ dl kaakaojauhetta
Valmistus
- Keitä espresso ja anna sen jäähtyä. Mausta kahvi marsala-viinillä.
- Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone-juusto. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
- Kasta puolet kekseistä yksitellen maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Levitä toinen keksikerros ja päälle juustoseos.
- Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Katso myös
Kinuskikakku ei ole siitä helpoimmasta päästä valmistaa, mutta vaiva on sen arvoinen.Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.Suussa sulavat donitsit valmistuvat näppärästi uunissa.Letut saa aina hymyn huulille!Lettutaikina on helppo juttu!Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.