Reseptit
Maksalaatikko
Maksalaatikko on tuttu eines, jonka valmistus onnistuu kotonakin. Kokeile tätä helppoa reseptiä. Nauti perinteisesti puolukkahillolla.
1 h 30 inUunivuoka, 5-6 hlölle
Ainekset
- 1 ½ dlpuuroriisiä
- suolaa
- 5 dlvettä
- 2sipulia
- 2 rklvoita
- 3 dltäysmaitoa
- 2 dlkuohukermaa
- 300 gjauhettua maksaa
- 1 dlrusinoita
- 3 rklsiirappia
- ½ tlinkivääriä
- ½ tlvalkopippuria
- 1 tlmeiramia
- 1 tlsuolaa
- 1kananmuna
- Voiteluun
- voita
Valmistus
- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan noin 10 min.
- Kuori ja hienonna sipulit, paista kevyesti voissa.
- Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Katso myös
Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni.Kotitekoinen sinappi on nopea valmistaa.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Bataattilaatikko valmistuu iisisti valmiista soseesta.