Reseptit
Joulukinkku
Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni. Jos joulupöydässäsi kinkku on kunkku, lue tästä paisto-ohje.
Riippuu kinkun koosta
Ainekset
- kinkku
Valmistus
- Ota kinkku ajoissa sulamaan tai huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla + 10 astetta ennen paistamista.
- Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, vältä luuta.
- Laita kinkku paistopussiin tai paista kinkku uunin ritilällä ilman paistopussia. Laita varmuuden vuoksi pelti kinkun alle.
- Paista kinkkua 100-120 asteisessa uunissa n.1-1,5 tuntia per kilo. Kun paistomittari näyttää, että kinkun sisälämpötila on 75 astetta, kinkku on mehevän kypsä. Mikäli haluat mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 80 astetta.
Katso myös
Graavilohi vie aikaa, mutta on helppo valmistaa.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.