Reseptit
Sitruunakakku
Sitruunakakku on parhaimmillaan yön yli nukkuneena. Pakasta kakku, niin aina on kahvileipää yllätysvieraille tai makean nälkään!
1 h 15 minKakkuvuoka, 15-17 viipaletta
Ainekset
- 200 gvoita
- 2 dlsokeria
- 3 tlvaniljasokeria
- 3munaa
- 1sitruunan kuori raastettuna
- ½ dlperunajauhoja
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 rklsitruunamehua
- Voiteluun
- voita
- 1 rklkorppujauhoja
Valmistus
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, vatkaa. Pese sitruuna ja raasta kuorta, lisää joukkoon.
- Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää jauhoseos ja sitruunamehu voi-sokerivaahtoon.
- Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Kypsennä uunin alaosassa ritilällä 175 asteessa n. 45-50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Katso myös
Suklaakakku on Suosikkikakku!Mansikkarahkakakku on kesän raikkain kakku!Jos rakastat Kinder-suklaamunia ja kakkuja, Kinderkakku on suosikkisi!Rahkapiirakka valmistuu näppärästi tällä helpolla ohjeella.Pätkiskakku on uusi versio suklaakakusta.Ortodoksisen pääsiäisen perinneherkku pasha maistuu koko kansalle.