Reseptit
Uunijuurekset
Uunijuurekset ovat värikäs lisä lautasella! Helppo ja maistuva lisäke arki- ja viikonloppuruoalle.
1 h 15 minUunipelti, 6 annosta
Ainekset
- 4punajuurta
- 4porkkanaa
- 400 glanttua
- 2punasipulia
- 4-6valkosipulinkynttä
- 2 tlsuolaa
- mustapippurirouhetta
- 2 rkltuoretta timjamia (tai kuivattua)
- 4 rklöljyä
Valmistus
- Kuori juurekset ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot pellille ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja timjamia. Lohko joukkoon valkosipulit.
- Valele päälle öljy ja sekoita huolellisesti.
- Paista 200 asteessa n. 45 min.
Katso myös
Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Karitsanpaisti on pääsiäispöydän kunkku.Suklaakakku on Suosikkikakku!Mämmi on pääsiäisen perinneruoka, jonka valmistus onnistuu kotikeittiössäkin.Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke.