Reseptit
Porkkanakakku
Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä! Se maistuu, vaikkei olisikaan porkkanoiden ylin ystävä.
1 h 15 minKakkuvuoka
Ainekset
- 2 dlmargariinia tai voita
- 150 gporkkanaa
- 2 dlsokeria
- 3kananmunaa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- margariinia tai voita
- korppujauhoja
- Kuorrute
- 50 gvoita
- 100 gsulatejuustoa
- 3 dltomusokeria
Valmistus
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kaikki kakkutaikinan ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min. Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se isolle lautaselle.
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!Kaneliässät on lapsuudesta tuttu leivonnainen.