Reseptit
Mangojuustokakku
Mangojuustokakku on juhlien keskipiste. Ainesosana lasten mangosose!
Reilu 1 h12 annosta
Ainekset
- 200 gtäysjyvädigestive-keksejä
- 75 gvoita
- Täyte
- 5liivatelehteä
- 250 gmangoviipaleita sokeriliemessä
- 250 gmaitorahkaa
- 180 gmaustamatonta tuorejuustoa
- ¾ dlsokeria
- 2 dlvispikermaa
- 2 rklsitruunanmehua
- Kiille
- 270 gmangososetta esim. lasten mangosose
- 3liivatelehteä
- 2 rklvettä
Valmistus
- Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta. Sekoita keskenään soseutettu mango, rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi.
- Pane kiillettä varten liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen.
- Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle.
- Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi kermavaahdolla.
- Vinkki: Halutessasi gluteenittoman kakun, käytä gluteenittomia digestive-keksejä!
Katso myös
Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Vadelmajuustokakku - tuo kahvipöydän ilo ja jälkiruokien makea ruhtinas.Piimäkakku - muistoja mummolasta!Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Suklaakakku on Suosikkikakku!Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään!