Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Reseptit

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on juhlien keskipiste. Ainesosana lasten mangosose!

Mangojuustokakku
Reilu 1 h12 annosta

Ainekset

  • 200 gtäysjyvädigestive-keksejä
  • 75 gvoita
  • Täyte
  • 5liivatelehteä
  • 250 gmangoviipaleita sokeriliemessä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 180 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ¾ dlsokeria
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 rklsitruunanmehua
  • Kiille
  • 270 gmangososetta esim. lasten mangosose
  • 3liivatelehteä
  • 2 rklvettä

Valmistus

  • Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
  • Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta. Sekoita keskenään soseutettu mango, rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Kiehauta sitruunanmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 3 tunniksi.
  • Pane kiillettä varten liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristellut liivatelehdet veteen.
  • Tyhjennä mangososeet kulhoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle.
  • Siirrä jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele halutessasi kermavaahdolla.
  • Vinkki: Halutessasi gluteenittoman kakun, käytä gluteenittomia digestive-keksejä!
Katso myös
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»