Reseptit
Lohipasta
Lohipasta on kalaisen maistuva ja helppo ruoka, se lähes ui suuhun. Keitä pasta al dente, niin se on parhaimmillaan.
20 minKattila, 4 hlölle
Ainekset
- 400 gpastaa esim. spaghettia tai pennepastaa
- Kastike:
- 1 rklöljyä
- 1purjo
- 600 glohta fileenä tai suikaleina
- 1sitruuna
- mustapippuria
- suolaa
- 150 granskankermaa
- pastan keitinvettä
- tuoretta persiljaa
Valmistus
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pese ja leikkaa purjo pieniksi paloiksi. Kuullota kevyesti öljyssä paistinpannulla. Lisää lohi ja paista hetken aikaa. Purista mukaan sitruunan mehu, mustapippuri ja suola. Lisää ranskankerma ja vähän pastan keitinvettä. Anna kuumentua.
- Kaada kastike pastan päälle. Koristele tuoreella persiljalla.
Katso myös
Tonnikalapasta valmistuu pöytään vartissa.Janssonin kiusaus - kokeile klassikkoruokaa ja ylläty iloisesti!Uunilohi on kätevä ruoka, sillä se valmistuu uunissa kuin itsestään.Silakkapihvit on tyrmäävän maukas arkiruoka.Katkarapupasta onnistuu mistä tahansa pastasta: farfalleista, spaghetista, penne-pastasta.Paella tuo Espanjan ruokapöytään - Viva España!