Reseptit
Kasvisgratiini
Kasvisgratiini yllättää iloisesti aina. Sen täyteläinen maku syntyy pitkään haudutetuista vihanneksista, kermasta ja juustosta.
40 min
Ainekset
- 3isoa porkkanaa
- 500 gkukkakaalia
- 500 gparsakaalia
- puolikas kesäkurpitsa
- 1sipuli
- 2tomaattia
- 2,5 dlruokakermaa tai soijakermaa
- ½ pktsulatejuustoa
- 1 tlvalkopippuria
- ½ tlsuolaa
- 2 dljuustoraastetta
- Voiteluun
- öljyä tai margariinia
Valmistus
- Keitä paloitellut porkkanat, kukka- ja parsakaalit sekä kesäkurpitsa n. 10-15 min. Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli ja paloitellut tomaatit vuokaan.
- Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 40 min.
- Vinkki: Jos sinulla ei ole aikaa keittää kasviksia, voit käyttää pakastevihanneksia.
Katso myös
Kermaperunat on tuhti lisäke pihville.Tzatziki tuo Kreikan kielelle ja mielelle.Surauta smoothie hetkessä.Mozzarella-tomaattisalaatti on peri-italiainen, raikas salaatti.Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Persikkarahka maistuu jälkkärinä tai välipalana.