Reseptit
Pullataikina
Nam, itsetehdyt pullat vievät kielen mennessään! Pullataikina toimii myös pikkupulliin ja pitkoihin.
1 h 30 minUunipelti
Ainekset
- 5 dlmaitoa
- 50 ghiivaa
- 1muna
- 2 dlsokeria
- 2 rklkardemummaa
- 1 ½ tlsuolaa
- 15 dlvehnäjauhoja
- 200 gvoita
- Voiteluun
- muna
- Pinnalle
- raesokeria
Valmistus
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Lisää jauhoja hiljalleen ja vaivaa hyvin. Sekoita joukkoon sulatettu voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa helposti kulhon reunoista ja kädestä.
- Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa pöydällä ja valmista siitä pikkupullia tai pitkoja.
- Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 200 asteessa pitkoja n. 25 min ja pikkupullia 225 asteessa n. 9 min.
Katso myös
Mutakakku on suussasulavan suklainen herkku.Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Juustokakku on mehevä ja muheva klassikko.Suklaakakku on Suosikkikakku!Porkkanakakku on helppo tehdä - ja vielä helpompi syödä!Kaneliässät on lapsuudesta tuttu leivonnainen.