Reseptit
Punajuurilaatikko
Punajuurilaatikko mehevöityy homejuustolla. Tätä laatikkoruokaa joko rakastetaan - tai ei tykätä laisinkaan.
1 h 15 minUunivuoka, 7 annosta
Ainekset
- 1 kgpunajuuria
- 150 gsinihomejuustoa
- 150 gcrème fraîchea
- ripaus suolaa
- Pinnalle:
- korppujauhoja
Valmistus
- Keitä punajuuret ensin kuorineen kypsäksi. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon murennettu sinihomejuusto, crème fraîche ja ripaus suolaa. Levitä laakeaan uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
- Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Vinkki: Jos haluat tehdä laatikon gluteenittomana, jätä korppujauhot päältä pois.
Katso myös
Irish coffee on fariinisokerilla ja viskillä maustettu kuuma kahvijuoma.Rocky road on varma hätäapu, kun makean nälkä iskee.Imelletty perunalaatikko maistuu joulupöydässä laatikkojen ystäville.Punaviinikastike on kastikeklassikko, joka on nappivalinta lihapihvien viereen.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni.