Reseptit
Pizzapohja
Pizzapohja on helppo tehdä itse - unohda valmiit pakastepohjat! Valitse täytteet yhteen pellilliseen tai tee 2-4 pyöreää pizzaa eri täytteillä.
30 min1 uunipelti tai 4 pientä pizzaa
Ainekset
- 25 ghiivaa
- 2 dlvettä
- ½ tlsuolaa
- ½ dlöljyä
- 5 dlvehnäjauhoja
Valmistus
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa pizzataikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
- Kauli tai taputtele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi.
- Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle. Lisää haluamasi täytteet.
- Paista täytetty pizza uunin alaosassa 250 asteessa 10-12 min.
Katso myös
Sämpylät maistuvat välipalana koulun jälkeen tai iltapalana koko perheelle.Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.