Reseptit
Pataleipä
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!
24 hKattila
Ainekset
- 7 dlvehnäjauhoja
- 1 tlkuivahiivaa
- 2 tlsuolaa
- 4 dlkädenlämpöistä vettä
- Siemeniä, paahdettua rouhittua pellavaa, pähkinöitä oman maun mukaan
Valmistus
- Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
- Laita pata kansineen uuniin lämpenemään 225 asteeseen. Kumoa jauhotetulle pöydälle taikina ja kääntele itsensä yli muutaman kerran, älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
- Nosta kuuma pata pöydälle ja laita taikina pataan. Paista kannella peitettynä puoli tuntia, poista kansi ja paista vielä vartti, kunnes pinta on kullanruskea.
Katso myös
Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno!Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.