Reseptit
Vuokaleipä
Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista. Käytä ohra-, ruis- tai sämpyläjauhoja sekä hiutaleita tai leseitä.
2 hVuoka
Ainekset
- 5 dlvettä
- 2 rklsiirappia
- 1 tlsuolaa
- 1 dlleseitä tai hiutaleita
- 11 gkuivahiivaa
- 2 dljauhoja esim. sämpylä-, ohra tai ruisjauhoja
- 7 dlvehnäjauhoja
Valmistus
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää siirappi, suola, leseet / hiutaleet ja 2 dl jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva.
- Anna löysän taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Kaada taikina voideltuun, pitkänomaiseen vuokaan. Kohota vielä liinan alla noin 30 minuuttia.
- Pistele kohonnut leipä haarukalla. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia.
Katso myös
Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.