Reseptit
Focaccia
Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään. Mamma mia, mikä maku!
1 h 15 minUunipelti, n. 40 palaa
Ainekset
- 4 dlvettä
- 1 pkthiivaa
- 10 dlvehnäjauhoja
- 1 ½ tlsuolaa
- ¾ dlekstra-neitsytoliiviöljyä
- Pinnalle:
- ¾dlekstra-neitsytoliiviöljyä
- 3tlsormisuolaa
- 3oksaa rosmariinia
- Voiteluun:
- öljyä
Valmistus
- Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää suola. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Ota taikina kulhosta ja vaivaa sitä viitisen minuuttia. Kohota lämpimässä paikassa.
- Voitele uunipelti tai uunivuoka. Paina taikina reunoja myöten. Valuta päälle ¼ dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä. Ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinin oksasta lehtiä ja paina leivän pintaan.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä.
Katso myös
Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Kookospallot ovat äkkimakea herkku, joka valmistuu herkutteluun hetkessä.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.