Reseptit
Pitaleipä
Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa. Ne muodostavat onton taskun, jonka voil leikata auki ja täyttää.
15 min6 hlölle
Ainekset
- 3 dlvettä
- 20 ghiivaa
- 3 rklöljyä
- 2 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 7 dlhiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Valmistus
- Sekoita kulhossa kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.
- Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina vedottomassa paikassa puhtaan astiapyyhkeen alla.
- Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.
- Paista 250-asteisessa uunissa 5 min. Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa muodostaen onton taskun, joka voidaan leikata osaksi auki ja täyttää.
- Täytä mieleisilläsi täytteillä.
Katso myös
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno!Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.