Reseptit
Gluteeniton kääretorttu
Gluteeniton kääretorttu on yhtä hyvää kuin peruskääretorttu. Tämä maistuu takuuvarmasti juhlissa kaikille vieraille!
1 h 35 min10-12 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 4kananmunaa
- 2 dlsokeria
- ½ dlgluteenitonta jauhoseosta
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Voiteluun
- öljyä
- Väliin
- 1 dlmansikkahilloa
- 100 gmansikoita
- 2 dlkuohukermaa
- 400 gmaustettua rahkaa esim. vanilja
Valmistus
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti. Levitä taikina uunipellille, jossa on voideltu leivinpaperi.
- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.
- Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi varovasti.
- Paloittele mansikat ja sekoita ne hillon joukkoon. Levitä seos pohjalle.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
Katso myös
Omenahyve on raikas ja helppo herkku, joka sopii jälkiruoaksi tai tv:n äärelle.Amerikkalaiset pannukakut eivät jätä ketään nälkäiseksi.Mukikakku on ehkä maailman helpoin leivonnainen.Ulkona paistetut herkulliset letut maistuvat Suomen kesässä.Marjapiirakka on klassikko, joka onnistuu tuoreista tai pakastemarjoista.Espanjasta lähtöisin olevat churrot maistuvat sellaisenaan tai suklaakastikkeeseen dipattuina.