Reseptit
Feta-pinaattipiirakka
Feta-pinaattipiirakka on täystyrmäys iltapalana. Se tuo kreikkalaiset maut pikapikaa suomalaiseen ruokapöytään.
55 minPiirakkavuoka, 5-6 hlölle
Ainekset
- Pohja:
- ½ tlsuolaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 2 ½ tlleivinjauhetta
- 75 gkylmää voita
- 1 ½ dlmaitoa
- Täyte:
- 150 gfetajuustoa
- 150 gpinaattia
- 200 gkirsikkatomaatteja
- 200 gkermaviiliä
- 1kananmuna
- ripaus mustapippurirouhetta
- 150 gemmental-mozzarellaraastetta
Valmistus
- Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi niin, että taikinasta tulee murumainen. Lisää maito ja vaivaa taikinaa hetki.
- Levitä taikina n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuokaan.
- Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, pinaatti, halkaistut kirsikkatomaatit.
- Sekoita kananmuna, kermaviili ja mustapippurirouhe kulhossa keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200-asteessa noin 30 minuutin ajan kauniin kullanruskeaksi.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Italialainen klassikko, focaccia, on helppotekoinen ja vie kielen mennessään.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala.Kookospallot ovat äkkimakea herkku, joka valmistuu herkutteluun hetkessä.