Reseptit
Gluteeniton pizzapohja
Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville. Taikina on siitä metka, että sen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
2 h 30 min1 iso pizza tai 2 pientä
Ainekset
- ½ psskuivahiivaa
- ½ tlsuolaa
- 2 dllämmintä vettä
- 5 dlgluteenitonta jauhoseosta
- ½ dlöljyä
Valmistus
- Sekoita kulhossa kuivahiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Lopuksi sekoita taikinaan öljy. Laita liina kulhon päälle ja nostata jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Säilyy hyvin myös yön yli seuraavaan päivään.
- Painele pizzapohja ohueksi käsin leivinpaperin päällä. Levitä päälle haluamasi täytteet.
- Paista 250 asteisessa uunissa 8-10 min.
Katso myös
Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno!Ciabatta on lähtöisin Italiasta.