Reseptit
Sämpylät
Sämpylät maistuvat välipalana koulun jälkeen tai iltapalana koko perheelle. Herkullisimmillaan hieman jäähtyneinä!
1 h 30 minUunipelti, 20 sämpylää
Ainekset
- ½ lvettä
- 50 ghiivaa
- 1 rklsokeria
- 2 tlsuolaa
- 8 dlvehnäjauhoja
- 4 ½dlhiivaleipäjauhoja
- ½ dlöljyä
Valmistus
- Liota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.
- Sekoita mukaan jauhoja. Lisää öljyä ja jauhoja vuorotellen alustuksen loppuvaiheessa.
- Anna kohota kulhossa n. 30 min.
- Muovaa kohonneesta taikinasta sämpylöitä leivinpaperiselle uunipellille. Anna kohota pellillä vielä n.15 min.
- Paista 225 asteessa 15 min.
Katso myös
Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Gluteeniton pizzapohja sopii gluteenia ja maitotuotteita karttaville.Pitaleivän ala- ja yläpuoli irtoavat toisistaan paistettaessa.Kaurasämpylät ovat tuoreina bueno!Ciabatta on lähtöisin Italiasta.