Reseptit
Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakat vaatii leipojalta kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee.
2 hUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- Täyteeksi tuleva puuro:
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
- 2 rklvoita
- Piirakkataikina:
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 3 dlruisjauhoja
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 rklöljyä
- Voiteluun:
- 1 dlvettä
- 60 gvoita
Valmistus
- Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, lisää sekaan maito. Anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Sekoittele pohjia myöten.
- Keitä puuroa ohjeen mukaan. Mausta puuro suolalla ja voilla.
- Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Kun taikina paksunee, sekoita kädellä. Lisää öljy. Älä vaivaa turhaan.
- Leivo taikinasta tasapaksu tanko ja jaa se 20 yhtäsuureen palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi. Litistä pallot lettusiksi.
- Kauli lettuset piirakkapulikalla mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi piirakanpohjiksi. Käytä apuna ruisjauhoja.
- Pane pohjalle reilu ruokalusikallinen puuroa. Levitä puuro kostutetulla veitsellä tasaisesti pohjan päälle. Taivuta piirakan reunat puuron päälle ja rypytä piirakat.
- Paista pellillä 275-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Kiehauta voitelua varten vesi ja sulata siihen voi. Sivele piirakat kauttaaltaan vesi-voiseoksella.
- Lado piirakat astiaan päällekkäin ja peitä ensin voipaperilla, jonka päälle laitat leivinliinan. Piirakat saavat pehmetä noin puoli tuntia. Tarjoa piirakat munavoin kera.
Katso myös
Mangojuustokakku on juhlien keskipiste.Bataattikeitto on piristys ruokapöydässä - keltainen ja valloittavan makuinen soppa!Perunamuusi maistuu perheen pienimmästä suurimpaan.Teeleipä on monen eka itsetehty leivonnainen.Riisipuuro maistuu erityisesti jouluna - mutta myös rauhallisina viikonloppuaamuina!Kasvissosekeitto on edullinen ja herkullinen arkiruoka.