Reseptit
Kääretorttu
Kääretorttu onnistuu helposti kahvipöytään ja jälkiruoksi. Täytä kauden marjoilla, marjasurvoksella tai kokeile täytteenä hilloa - äläkä unohda kermavaahtoa!
55 minUunipellillinen, n. 15 annosta
Ainekset
- 4kananmunaa
- 1½ dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- ¾ dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- Täyte
- 2 dlhilloa tai sosetta tai survottuja marjoja
- 4 dlkermaa
- 2 rklsokeria
- Koristelu
- tuoreita marjoja tai esim. suklaarouhetta
Valmistus
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen, siivilöi jauhot tasaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 8 minuuttia.
- Ripottele pellin kokoiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää hieman sokeria. Levitä täyte ja puolet kermavaahdosta jäähtyneelle torttulevylle ja kääri se rullalle paperin avulla. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen ja jätä lopussa saumakohta piiloon.
- Levitä loppu kermaseos kääretortun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla tai suklaarouheella.
- Vinkki: Voit korvata osan kermasta rahkalla!
Katso myös
Suklaamuffinssit ovat suussasulava herkku.Mustikkamuffinit valmistuvat nopsaan, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään.Pavlova on saanut nimensä venäläiseltä balettitanssijalta, Anna Pavlovalta.Macaron-leivokset ovat söpöjä kahvipöydän piristyksiä.Cupcaket on ilo silmälle ja suulle.Brownie on kuin taivaan lahja Jenkeistä.