Reseptit
Riisipuuro
Riisipuuro maistuu erityisesti jouluna - mutta myös rauhallisina viikonloppuaamuina!
1 h 15 minKattila, 5 hlöä
Ainekset
- 2 dlvettä
- 2 dlpuuroriisiä
- 1 lmaitoa
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Kuumenna vesi kattilassa. Kaada riisit kattilaan. Anna kiehua välillä sekoittaen n. 5 min, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Lisää maito vähitellen niin, että seos kiehuu koko ajan. Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan lastalla pohjaa myöten hämmentäen, ettei puuro pala pohjaan.
- Nosta kattila pois kuumalta levyltä viereiselle levylle. Pistä kansi päälle. Anna hautua kypsäksi n. 45 min. Lisää suola.
- Kuumenna halutessasi ennen syömistä.
Katso myös
Waldorf-salaatti on nimetty New Yorkin Waldorf-hotellin mukaan.Luumukiisseli on talvinen jälkiruoka.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Pataleipä on niin helppo, että ihmettelet, mikset ole tätä aiemmin hoksannut tehdä!Joulutorttu on varma merkki joulun saapumisesta.Kuivakakku on perinteikäs kahvipöydän leivonnainen.