Reseptit
Kukkakaaligratiini
Kukkakaaligratiini on mehevä lisäke kala- ja liharuoille. Kokeile ja ylläty iloisesti.
40 minUunivuoka, 4 hlölle
Ainekset
- 1kukkakaali
- ¼ tlmustapippuria
- ¼ tlsuolaa
- 1 dllaktoositonta kermaa tai ruokakermaa
- 150 glaktoositonta juustoraastetta
- Voiteluun:
- 2 rklöljyä
Valmistus
- Kuori kukkakaalista vihreät lehdet pois. Paloittele kukkakaali, mutta älä kantaa. Keitä 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
- Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan. Lisää suolaa ja rouhi mustapippuria. Kaada päälle ruokakerma ja ripottele juustoraaste.
- Kuorruta 225 asteisessa uunissa n. 20 min.
Katso myös
Kermaperunat on tuhti lisäke pihville.Tzatziki tuo Kreikan kielelle ja mielelle.Lohkoperunat toimii mainiosti sellaisenaan naposteluun tai pääruoan lisukkeeksi.Valkosipuliperunat on monelle meistä paras juhlaruoan lisäke.Kermaviilikastike on nopea salaattikastike tai paistetun kalan kaveri.Bataattiranskalaiset ovat lähes terveysruokaa.