Reseptit
Lihamureke
Lihamureke on ruokapöydän iki-ihana klassikko. Tarjoa kaveriksi keitettyjä perunoita, kauden kasviksia tai raikas salaatti.
1 hUunipellillinen
Ainekset
- 400 gjauhelihaa
- 1 dlruokakermaa tai soijakermaa
- ½ dlkorppujauhoja
- 2sipulia
- 1 rklöljyä
- 1kananmuna
- 1 tlsuolaa
- ¾ tlpaprikajauhetta
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Sekoita ruoka- tai soijakerma ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota n. 5 minuuttia.
- Kuori ja silppua sipuli. Paista kevyesti öljyssä.
- Lisää korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina murekkeeksi leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
Katso myös
Täytetyt paprikat valmistuvat helposti mikrossa tai uunissa.Kanakastike on super-helppo ruoka arjen säätöihin.Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Uunimakkara on pyhä toimitus.Kinkkukiusaus valmistuu uunissa kuin itsestään.Spaghetti bolognese - klassikkoruoka Italiasta.