Reseptit
Pulled pork
Pulled pork on liharuokien ykkösketjua. Nauti toastin, hampurilaisten tai salaatin kaverina.
17 hUunivuoka
Ainekset
- 800 gkassleria
- 2valkosipulin kynttä
- 1 tlmustapippuria
- 2 tlsuolaa
- ½ tlkuivattua chiliä
- 1 tlpaprikajauhetta
- 2 dlbarbeque-kastiketta
- muovinen talouspussi
Valmistus
- Laita kassler-liha muoviseen talouspussiin. Kuori valkosipulin kynsi ja murskaa se. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä niin, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Pistä jääkaappiin marinoitumaan yön yli.
- Ota liha seuraavana päivänä huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
- Ota liha pois pussista ja laita se uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 30 min. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 h.
- Nyhdä lihaa säikeiksi haarukalla. Nosta lihat uunivuokaan. Sekoita joukkoon folion sisällä oleva paistoneste ja loppu barbequekastike. Laita 225-asteiseen uuniin vartiksi, niin pinta rapeutuu ja karamellisoituu.
Katso myös
Chili con carne on tuhti klassikkoruoka.Entrecote on pihvien aatelia.Karjalanpaisti on kiireettömän ruoka.Kanarisotto on maidoton, gluteeniton ja kananmunaton.Hasselbackan perunat on todellinen klassikko.Lihapata on talven lämmittäjä, joka valmistuu helposti ajan kanssa.