Reseptit
Juustokasvispiirakka
Juustokasvispiirakka on täyteläinen suolapala. Varioi piirakkaa valitsemalla kasvikset oman makusi mukaan!
55 minPiirakkavuoka
Ainekset
- Taikina
- 3 dlvehnäjauhoja
- 125 gvoita tai margariinia
- ½ dlvettä
- Voiteluun
- voita, margariinia tai öljyä
- Täyte
- puolikas purjosipuli
- 2tomaattia
- 1paprika
- puoli ruukullista basilikaa
- 200 gsalaattijuustokuutioit
- 1 prkcrème fraîchea
- 150 gjuustoraastetta
- 3kananmunaa
- ¼ tlmustapippuria
- suolaa
Valmistus
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voideltuun uunivuokaan pohjalle ja reunoille.
- Kuutioi purjosipuli, tomaatit basilika ja paprika. Levitä taikinapohjalle salaattijuustokuutioiden kanssa. Sekoita kulhossa crème fraîche, juustoraaste, kananmunat ja mausteet. Kaada täyte vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa 30-35 minuuttia.
Katso myös
Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Fetapiirakka tuo Kreikan lämmön ruokapöytään.Ciabatta on lähtöisin Italiasta.Juusto-pekonipiirakka on tuhti purtava, joka sopii erinomaisesti herkkuhetkiin!Kinkkurullat vievät juhlavierailta jalat alta, maistuvat myös pienille juhlijoille.