Reseptit
Ciabatta
Ciabatta on lähtöisin Italiasta. Maistuu parhaimmalta heti tuoreeltaan.
Yli tunnin1 leipä
Ainekset
- 25 ghiivaa
- 2 tlsiirappia
- 2½ dlvettä
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 rkloliiviöljyä
- ½ tlsuolaa
Valmistus
- Liota kylmään veteen hiiva, suola ja siirappi. Lisää vehnäjauhot ja öljy hyvin alustaen.
- Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina pois kulhosta ja muotoile se matalaksi, pitkulaiseksi leiväksi. Anna leivän kohota vielä 15 minuuttia.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös
Rapeakuorinen patonki maistuu sellaisenaan tai haluamillasi täytteillä koottuna.Helppo vuokaleipä valmistuu kotoa löytyvistä tarpeista.Kauraleipä syntyy lähes käden käänteessä.Siemennäkkäri on trendikäs juttu, joka sopii myös gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.